Fasiliti

MAKMAL KOMPUTER

Dilengkapi dengan kemudahan proses pembelajaran, kursus ataupun seminar. 35 unit komputer dengan kemudahan mengakses internet dan perisian terkini .

Wi-Fi
Kemudahan Wi-Fi disediakan untuk pelajar dan pengguna yang membawa komputer riba dan peralatan komunikasi bergerak (mobile devices).

PERPUSTAKAAN

Terdapat berbagai jenis buku terdapat di perpustakaan Intriks seperti buku Kejuruteraan Mekanikal, Sivil, dan banyak lagi. Pelbagai Koleksi jurnal dan majalah terdapat di sini. Terletak di aras 1 blok pentadbiran di mana boleh memuatkan sehingga 100 orang pengguna.

DEWAN INTRIKS

Mampu menampung 500 orang pengguna.Struktrur lantai yang baik & selesa.Kemudahan alat pandang dengar yang lengkap untuk majlis, ceramah dan perhimpunan pelajar ILPKS.

AUDITORIUM

Berhawa dingin dan selesa. Kemudahan alat mengajar, kursus, ceramah atau seminar yang lengkap. Dapat memuatkan 300 orang pada satu-satu masa.

ASRAMA

Kemudahan yang disediakan seperti Tilam, bantal, Kerusi, almari dan meja. Mampu memuatkan 6 orang dalam satu bilik. Kemudahan dobi turut disediakan.

DEWAN MAKAN

Persekitaran bersih ,kemas dan teratur. Menyediakan makan dan minum untuk pelajar secara percuma 5 kali sehari.

SURAU

Menyediakan tempat muslimin dan muslimat solat bagi memudahkan pelajar dan pelawat. Sejadah, Kain Pelikat & Telekung turut disediakan di surau ILPKS.

KEDAI MINI KESOKA

Menjual pelbagai keperluan harian, alat-tulis serta servis fotostat bagi kegunaan pelajar dan kakitangan. Kad prabayar turut di jual di kedai kesoka ILPKS bagi memudahkan para pelajar dan pelawat ILPKS.

Kemudahan Rekreasi & Riadah

  1. Gelanggang Futsal
  2. Padang bola sepak
  3. Gelanggang Takraw
  4. Gelanggang Tennis
  5. Gelanggang Bola keranjang
  6. Gelanggang bola Jaring
  7. Gelanggang Badminton

Untuk Tempahan atau Sewaan Kemudahan, Sila klik LINK di bawah :

1MTC [ 1 Malaysia Training Centre ]